ورود ثبت نام

ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز ورود *
مرا بخاطر داشته باش

ایجاد حساب کاربری

گزینه های * دار الزامی می باشند.
نام *
نام کاربری *
رمز ورود *
تائیدیه رمز ورود *
نشانی پست الکترونیک *
تائیدیه نشانی پست الکترونیک *
کد امنیتی *
Reload Captcha
Previous Next

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

قوش تیزپر (قوش تیزپر فالکون)

یک قوش تیزپر می‌تواند با سرعت 200 مایل در ساعت (323 کیلومتر در ساعت) به سمت طعمه شیرجه برود و با چنگال‌های باز در آسمان آن را بگیرد. قوش تیزپر معمولاً با تعقیب سریع یا یک شیرجه سریع شکار می‌کند. سار، کبوتر و قمری از جمله غذاهای مورد علاقه آن‌ها می‌باشند. قوش تیزپر یک پرنده شکاری (گروهی از پرندگان شکارچی که شامل پرندگانی مانند شاهین‌ها و عقاب‌ها می‌شوند) و سازش پذیر است که تقریباً در هر زیستگاهی یافت می‌شود. قوش تیزپر می‌تواند در مناطق سرد تندرا (میانگین دمای گرم‌ترین ماه سال در آنجا بین صفر تا 10 درجه است از جمله شمالی‌ترین مناطق آلاسکا، کانادا، روسیه و ...) تا بیابان‌های داغ، از سطح دریا تا مناطق مرتفع کوهستان‌ها زندگی کند.

این سازش پذیری به آنها اجازه می‌دهد که حتی در شهرها نیز موفق به زندگی باشند. آن‌ها نسبت به سایر پرندگان شکاری در زیستگاه‌های متنوع‌تری زندگی می‌کنند. برخی از قوش های تیزپر در زمستان از لانه خود در شمالگان در یک سفر طولانی تا آمریکای جنوبی به مسافت 15500 مایل (24945 کیلومتر) کوچ می‌کنند. آن‌ها زمان جفت گیری و تخم گذاری به شمال باز می‌گردند.

قوش های تیزپر لانه نمی‌سازند آنها معمولاً فقط یک فرورفتگی کم عمق در در برخی از سنگ‌ها را پیدا می‌کنند یا خاک را در لبه یک تخته سنگ با چنگال خراش می‌دهند یا حتی لبه یک ساختمان را به عنوان لانه انتخاب می‌کنند. قوش تیزپر ماده در هر بار تخم گذاری 2 تا 4 تخم می‌گذارد. والدین حدود یک ماه بر روی تخم‌ها می‌خوابند تا جوجه‌ها از تخم بیرون بیایند. جوجه‌های قوش تیزپر 6 هفته در لانه می‌مانند و تا آن زمان پرواز کردن را فرا گرفته‌اند.

پس‌ازاینکه بین سال‌های 1950 تا 1970 میلادی تعداد قوش های تیزپر در ایالات‌متحده به‌طور خطرناکی کاهش یافت این پرنده در لیست یک‌گونه در معرض خطر قرارگرفته است. برخی از آفت‌کش‌ها مانند DDT که توسط کشاورزان استفاده می‌شد پوست تخم‌های قوش تیزپر را به‌طور خطرناکی نازک و شکننده می‌کرد که این امر باعث می‌شد در هنگام خوابیدن والدین بر روی تخم‌ها، آن‌ها بشکنند. پس‌ازآن قوانین، استفاده از DDT را ممنوع کردند، خوشبختانه این ممنوعیت به همراه دیگر تلاش‌های مربوط به حفاظت از محیط‌زیست منجر به بهبود تعداد گونه‌ها شد. در حقیقت دانشمندان بر این باورند که اکنون تعداد قوش های تیزپر در برخی از زیستگاه‌ها بیشتر از همیشه است.

 نام علمی  Falco peregrinus
 خانواده  Falconidae
 زیستگاه  چمنزار
 وضعیت بقاء   حداقل نگرانی 
 رده  پرنده
 ظول عمر  17 سال
 تغذیه  گوشت خوار
 وزن  56/5 - 18/5 پوند ( 25/6 - 8/4 کیلوگرم ) 
 سرعت  34 - 24 مایل در ساعت ( 54/7 - 40/2 کیلومتر در ساعت )
 طول  43/2 - 36/9 اینچ ( 109/7 - 93/7 سانتیمتر )

محل زندگی قوش تیزپر

 

PEREGRINE FALCON

قوش تیزپر

منبع : National geographic kids

ترجمه : کودک دانا

www.koodakedana.ir

 

غواص گلوسیاه

خرداد 17, 1397 83

غواص گلوسرخ

فروردين 23, 1397 415

هما لاشخور ریش‌دار

فروردين 01, 1397 1926

عقاب سرسفید

دی 22, 1396 1831

فلامینگو

شهریور 20, 1396 3183

پنگوئن امپراتور

شهریور 14, 1396 1942

طاووس هندی

مرداد 21, 1396 2424

جغد شاخدار بزرگ

تیر 16, 1396 2107

سلیم برفی

خرداد 30, 1396 2601

نظرات (0)

نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان - ثبت نام کنید و یا وارد حساب خود شوید.
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما
logo-samandehi

Copyright © 2017 - 2018 koodakedana.ir
Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY