ورود ثبت نام

ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز ورود *
مرا بخاطر داشته باش

ایجاد حساب کاربری

گزینه های * دار الزامی می باشند.
نام *
نام کاربری *
رمز ورود *
تائیدیه رمز ورود *
نشانی پست الکترونیک *
تائیدیه نشانی پست الکترونیک *
کد امنیتی *
Reload Captcha
Previous Next

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

شیر

با وجود غرش و طبع وحشی، شیرها در جوامع خود حیواناتی خانوادگی و واقعا اجتماعی هستند.آنها معمولا در گروه هایی 15 تایی یا بیشتر زندگی می کنند که این گروه ها را گله می نامند. گله ها می توانند کوچک با تعداد 3 شیر تا گله هایی بزرگ با تعداد 40 شیر باشند. در یک گله، شیرها با هم به شکار می روند، توله شیرها را بزرگ می کنند و همچنین از قلمرو خود دفاع می کنند. در گله ها ماده شیرها بیشتر وظیفه شکار کردن و پرورش توله ها را برعهده دارند. معمولا در یک گله همه ماده شیرها با هم فامیل هستند مادران، دختران، مادربزرگ ها و خواهران. بسیاری از ماده شیرها در یک زمان بچه ها را به دنیا می آورند. یک توله می تواند توسط دیگر ماده شیرها همچون مادرش پرستاری شود. به طور معمول در هر گله بیش از 2 شیر نر وجود ندارد.

 ماده شیرها معمولا برای همیشه و تا آخر حیات خود در گله باقی می مانند در حالیکه شیرهای نر اغلب 2 تا 4 سال در گله می مانند و پس از آن به حال خود رها می شوند یا توسط دیگر شیرهای نری که کنترل گله را به دست می گیرند بیرون رانده می شوند. وقتی که شیر نر جدیدی عضو یک گله می شود غیر معمول نخواهد بود که توله ها را بکشد برای اطمینان از اینکه توله های جدید فرزندان او هستند. وظیقه اصلی شیرهای نر دفاع از قلمروی گله می باشد. صدای بلند غرش یک شیر نر معمولا پس از غروب خورشید شنیده می شود و می تواند تا 5 مایل (8 کیلومتر) دورتر شنیده شود. غرش هشداری به مزاحم ها می باشد و کمک می کند تا اعضای سرگردان به گله بازگردند.

فعالیت شکار معمولا توسط ماده شیرها در تاریکی انجام می شود، آنها اغلب در گروه های 2 یا 3 تایی شکار می کنند، با انجام یک کارکارگروهی در ابتدا به کمین می نشینند، محاصره می کنند و در نهایت شکارشان را می کشند. آنها اغلب در شکار کردن موفق نیستند چرا که معمولا از چندین بار تلاش فقط یک بار موفق می شوند. پس از کشتن شکار معمولا شیرهای نر ابتدا غذا می خورند سپس شیرهای ماده و در آخر توله های شیر باقیمانده شکار را می خورند. شیرهای نر و ماده در مقابل هر شیر دیگری که قصد ملحق شدن به گله را داشته باشد به شدت مقاومت می کنند.

به دلیل اندازه، قدرت و مهارت در شکار، شیرها یکی از گربه سانان بزرگ هستند. ببرها، یوزپلنگ ها، پلنگ ها و گربه های وحشی نیز از این گروه می باشند.

 

نام علمی : Panthera leo

خانواده : Felidae (گربه سانان)

رده : پستاندار

وضعیت بقاء :  آسیب پذیر 

طول عمر : 10 تا 14 سال

تغذیه : گوشتخوار

محل سکونت : صحرا، چمنزار

وزن : 420 - 265 پوند ( 190/5 – 120/2 کیلوگرم )

طول : 5/6 – 5/4 فوت ( 2 – 4/1 متر )

 

منبع : National geographic kids

ترجمه : کودک دانا

www.koodakedana.ir

نظرات (0)

نظر ارسال شده‌ی جدیدی وجود ندارد

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ارسال دیدگاه بعنوان یک مهمان - ثبت نام کنید و یا وارد حساب خود شوید.
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی شما
logo-samandehi

Copyright © 2017 - 2018 koodakedana.ir
Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY